woensdag 9 december 2009

Kerstmis en Bronte

Van woensdag 16 december tot en met zondag 20 december zal er heerlijke periode van Kerstmis displays, gekostumeerde personages, demonstraties en feestelijke Kerst ambachtelijke activiteiten per dag, 11am-4pm woensdag tot en met vrijdag 12 uur-4pm zaterdag en zondag.

Er is gratis toegang tot het museum op Oxford Road, Gomersal, voor bezoekers die willen de geuren en kleuren van Kerstmis genieten. Zij kunnen dwalen door de sfeervolle stijlkamers van deze Bronte aangesloten doek-home handelaar, die zal worden rijkelijk versierd met traditionele groenblijvende slingers van hulst, klimop, laurier en rozemarijn, verzameld vers van Red House tuinen.

Zij zullen in staat om een smaak van glühwein genieten met 'Joshua Taylor' zoals hij ze vertelt over de decoraties, met inbegrip van de ouderwetse 'opknoping kussen tak' in de Hall, compleet met appels, kaarsen en maretak, en in de keuken en eetkamer zal er displays van de periode feestelijk eten. 'Henrietta', de 19e eeuw Red House kok, zullen de bezoekers trakteren elke dag over haar drukke voorbereidingen voor Kerstmis en uitleggen hoe je een lang vergeten periode maar heerlijke recepten waaronder 'Almond Shamrocks', 'Wham-Whim', 'Egel Tipsy Cake ',' Damson Kaas 'en' Brandied Vruchten '. Bezoekers kunnen gratis bladen recept om te proberen de gerechten thuis.

Gekostumeerde personeel zal laten zien hoe maken ongebruikelijke Regency en Victoriaanse kerstversieringen, met inbegrip van amandelen en rozijnen Slingers en Gilded walnoten. Er zullen ook Kerstmis ambachtelijke activiteiten voor gezinnen te doen elke dag, zoals het maken van een Victoriaanse boom 'kladje' decoratie, een papieren lantaarn of kaars een kerst kegel marionet. Toegang tot de activiteiten en demonstraties wordt deels via een trap.

In het weekend zullen er feestelijk entertainment, te beginnen op zaterdag 19 december, met muziek van The Valley fluiten. Op zondag 20 december zal, Victoriaanse salon goochelaar Chris Black onderhoudend bezoekers met zijn mysterieuze kaarttrucs, zal de populaire Clifton tafelbel Ringers spelen en, ter afsluiting van het festival, zal het prachtige lied zingen van Gaudeamus echo rond de historische huis.

Bezoekers zullen ook in staat zijn Christmas Past 'de glinsterende' tentoonstelling die een nostalgische blik op Kerstmis gewoonten en tradities is te zien. Het omvat zeldzame Victoriaanse en Edwardiaanse kerstkaarten, nieuwheid 1950s papier decoraties, exotische Chinese lantaarns en 20th Century Kerst speelgoed. Het museum winkel zal open en is goed gevuld met ongewone Kerstcadeaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten